GOEDE VOEDING

Honden zijn door de eeuwen heen al populaire dieren. Ze worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo werden ze vroeger al ingezet als jachthond, veedrijver en bewaker.

Tegenwoordig zijn er nog veel meer disciplines bij gekomen waarvoor de hond wordt gebruikt zoals (jacht)wedstrijden, als hulphond en diverse sportactiviteiten. De vraag naar honden is groot en gelukkig bestaan er veel goede fokkers. Juist omdat ze zo populair zijn, is er steeds meer behoefte aan goede voeding voor de hond. De meningen lopen sterk uiteen wat nu het beste is voor de hond: vers vlees of brokken. Wij zijn van mening dat het niet zozeer gaat over de vorm waarin je de voeding geeft, vers vlees of brok, maar dat het belangrijk is om hondenvoeding puur te houden en ingrediënten te gebruiken van hoge kwaliteit. Het lichaam van de hond is ingesteld om eiwitten en vetten te verteren tot bruikbare energie. Deze eiwitten en vetten moeten uit pure ingrediënten worden gehaald.
Media 255 102248 W900

Onze voeding bestaat uit

Hoogwaardige ingrediënten, met een hoge verteerbaarheid wat veel energie geeft.

De graansoorten in onze voeding worden tweemaal ontsloten wat resulteert in een uitzonderlijk hoge verteerbaarheid namelijk meer dan 80%! Daardoor halen onze honden het maximum aan energie uit de ontsloten granen. Het vleesaandeel en vetten in onze voeding komen niet uit het slachtafval maar uit de bruikbare/eetbare onderdelen van de dieren. Het vleesaandeel is afhankelijk van de soort, minimaal 30%.

De energie die een hond nodig heeft moet worden afgestemd op zijn activiteiten. Een hoog gehalte aan eiwitten en vetten in voeding voor een huishond is anders dan de hond die wekelijks meerdere malen mee gaat jagen of getraind wordt. Meer voeding(-stoffen) geven aan de hond die dit niet nodig heeft geeft een scala aan problemen. Evenals voeding die boordevol zit met kunstmatige toevoegingen. Te snelle groei in de pup-fase, te zwaar zijn, problemen met de vertering, een jeukende huid, een doffe vacht, gewrichtsproblemen, algehele zwakheid in het gestel.

Onze voeding heeft een natuurlijke balans van eiwitten en vetten die in de pure ingrediënten zitten. Hebben onze honden meer energie nodig omdat wij hogere prestaties van hem vragen? Dan geven we niet nog meer voeding in de hoop dat hij dan meer energie krijgt. We geven hem een andere samenstelling van brok waardoor hij beter kan presteren. Zijn lichaamsbehoefte aan vitamine’s, mineralen en vezels verandert echter niet. Komt onze hond in de rustperiode? Dan geven we niet minder brokken met de gedachte dat hij dan minder kcal krijgt en dat het daarmee klaar is. We passen de bruikbare energie die hij uit voeding kan halen aan op zijn niveau. Hierdoor krijgt hij nog steeds de nodige vitamine’s en mineralen binnen om gezond en sterk te blijven.

Gaat onze hond met pensioen? Ook dan passen we zijn menu aan. We zijn nog aan het werk met een speciale voeding voor de oudere hond. Hier komen we later op terug. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de trainingen, workshops en acties van Working Dogs.